witchy heks tovenaar.jpg

Photo Christian Day

Een rechter in de Amerikaanse stad Salem in Massachusetts heeft gisteren een contactverbod gegeven aan een ‘tovenaar’. Een ‘heks’ uit het stadje Salem beschuldigde de man ervan dat hij haar lastig viel. Hij mag haar nu niet meer contacteren. Bron: HLN.be, 29/10/15

Christian Day. © ap.

De heksenpriesteres Lori Sforza verklaarde voor de rechter dat de zelfverklaarde magiër Christian Day haar de voorbije drie jaren onophoudelijk lastigviel via de telefoon en sociale media. Zowel Day als Sforza runnen een occulte winkel in Salem.

Het ging er bij momenten bijzonder hevig aan toe in de rechtbank. Sforza beschuldigde Day ervan haar onophoudelijk op te bellen en te vernederen via de telefoon. Volgens Day’s advocaat gaat het dispuut echter over een zakelijke samenwerking die uiteen is gevallen. Sforza vertelde de rechter dat ze Day al 27 jaar kende en dat de twee in 2009 samen zaken deden. Daarbij vertelde de vrouw dat zij “hem behandelde als haar zoon.” Day vertelde echter aan journalisten dat de problemen begonnen in 2012 toen Sforza besloot om haar eigen winkel te openen.

Tijdens de hoorzitting zou de 57-jarige Sforza de rechter verteld hebben dat ze in hun haar eigen toekomst kan kijken. “Daarom ben ik hier vandaag,” zegt Sforza. De vrouw zegt dat ze een helderziende is die afstamt uit een geslacht van Italiaanse heksen.  Ze leidt ook een heidense kerk in Salem.

De 45-jarige Day, die nu in Louisiana woont, heeft hekserijwinkels in Salem en New Orleans. Op zijn website omschrijft hij zichzelf als ”’s werelds meest bekende tovenaar” en hij organiseert ook het Festival van de Doden in Salem, een reeks van evenementen die toewerken naar het Heksenhalloweenbal op de laatste dag.

De rechter zou gezegd hebben dat hij geschokt was door het grote aantal telefoontjes dat Sforza ‘s avonds laat van Day ontving. Na het verdict ontkende Day, die zelf niet getuigde, dat hij de telefoontjes had gemaakt en stormde hij naar buiten. Hij zou aan aanwezige journalisten verteld hebben dat hij in beroep zou gaan tegen het vonnis.

In Salem, waar in de zestiende eeuw verscheidene zogenaamde heksen werden terechtgesteld, is het toerisme volledig gestoeld op het occulte verleden van het stadje. In Halloweenmaand oktober krijgt Salem duizenden bezoekers over de vloer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s