heks karine.jpgKarine Van Malderen had er zeven jaar avondonderwijs voor over om een erkende heks te worden. Met het attest op zak organiseert ze nu een heksenbeurs in Nijverseel. “Ik kan alleen maar soelaas brengen. Het meest effect bereik in bij volle maan.” Bron: Nieuwsblad, 12/01/2016

Karine Estella Van Malderen (56) is na zeven jaar opleiding afgestudeerd als heks in de heksenschool Donegal in Aalst. “Wij zijn met zijn tienen aan de opleiding begonnen. Slechts drie bereikten de eindstreep met het attest op zak. Dat betekent dat wij cursussen mogen geven in de materie. Ik zit nu in de hoogste graad. Ik werd dan ook gedoopt.”

Op zondag 24 januari, uitgerekend bij volle maan (wat van groot belang is voor een heks) organiseert zij in Nijverseel een heuse heksenbeurs, wat vrij uniek is in de streek.

“We zijn geen tovenaars of kwakzalvers”, bezweert Karine Van Damme, die al twaalf jaar logistiek medewerker is in het woonzorgcentrum De Oase. “We zijn ook geen clan of sekte. Heks zijn is zo’n beetje een geloof en zeker een levenswijze.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s